• Emisiuni
  • Șef sub acoperire
  • Oana Petrescu, CEO-ul unei companii aeriene românești, intră sub acoperire pentru a afla ce e dincolo de cifre și rapoarte

Oana Petrescu, CEO-ul unei companii aeriene românești, intră sub acoperire pentru a afla ce e dincolo de cifre și rapoarte

Oana Petrescu, CEO-ul unei companii aeriene românești, intră sub acoperire pentru a afla ce e dincolo de cifre și rapoarte

Oana Petrescu este directorul general al Blue Air, companie aeriană fondată în anul 2004. A acceptat provocarea de a coborî în mijlocul subalternilor săi pentru a afla care sunt lucrurile care țin afacerea la înălțime și ce nu funcționează.

Oana Petrescu are 50 de ani și de doi ani ocupă funcția de director general al Blue Air. Anterior fusese directorul financiar al aceleiași companii. Înainte de a munci în acest domeniu, a activat ca voluntar pentru UNESCO, în 1990, și în alte activități non-profit. Are experiență în sectorul bancar și a lucrat cu mari firme de consultanță din diverse domenii de activitate.

În activitatea ei de zi cu zi trebuie să știe totul, însă de cele mai multe ori evaluează succesul companiei în funcție de cifre, grafice și rapoarte.

„În general sunt om de birou. Agenda mea e foarte importantă pentru mine, practic am devenit un fel de agendă vie eu însămi pentru organizație. Urmăresc dacă lucrurile din agenda mea se întâmplă. Mă mișc foarte mult, merg în multe birouri, dar nu am relație directă cu clienții finali”, dezvăluie Oana Petrescu.

CEO-ul Blue Air consideră că a venit vremea să cunoască lucrurile care fac ca business-ul să meargă direct de la subalternii săi. Pentru a nu fi recunoscută la Șef sub acoperire, Oana Petrescu a acceptat o transformare importantă în aspectul ei. 

Mai mult, identitatea ei a fost schimbată în Oana Lister, lector universitar la Facultatea de Aeronautică (Universitatea Politehnica București), care vine la Blue Air să muncească în cadrul unui schimb de experiență între universitate și compania aeriană.

Oana Petrescu va munci cot la cot cu subalternii săi și va lua contact cu clienții companiei, cu nemulțumirile și nevoie lor. Mai mult, CEO-ul va afla poveștile de viață ale câtorva angajați dedicați, pe care la final îi va recompensa pentru dăruirea lor.

„A fost foarte important pentru mine să aflu cum funcționează compania, cu ce provocări se confruntă colegii mei în interacțiunea directă cu pasagerii. În plus, așa am înțeles mai bine modul în care deciziile de noastre de management impactează relația cu aceștia. Înțelegând aceste aspecte, putem îmbunătăți cât mai multe dintre aceste procese, începând de la primul click al pasagerilor, până la planificarea unei noi călătorii și la derularea acesteia”, ne-a mărturisit Oana Petrescu.

Cum s-a descurcat ea în mijlocul subalternilor și cum au reacționat ei când au aflat cu cine au lucrat vom vedea joi, 31 octombrie 2019, de la ora 21:30, doar la PRO TV.

Ai ratat edițiile anterioare? Le găsești integral și gratuit pe PROTVPlus.ro.

Șef sub acoperire – Descoperă cine ești!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Șef sub acoperire

Articole pentru emisiune Șef sub acoperire

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni