• Emisiuni
  • Șef sub acoperire
  • Cum au trăit angajații RER Group experiența Șef sub acoperire: „Simțeam că sunt în al nouălea cer”

Cum au trăit angajații RER Group experiența Șef sub acoperire: „Simțeam că sunt în al nouălea cer”

Cum au trăit angajații RER Group experiența Șef sub acoperire: „Simțeam că sunt în al nouălea cer”

În ediția a doua a emisiunii Șef sub acoperire am văzut cât de multe lucruri poate afla un șef despre angajații săi dacă petrece mai mult timp în compania lor. Radu Merica, CEO-ul RER Group, și-a schimbat percepția despre cum trebuie condusă o companie.

Liliana și Valeriu Eremia, Ion Sârbu, Dumitru Nicolae și Daniela Costache sunt 5 dintre cei 2.500 de angajați ai grupului RER, companie care operează în zeci de localități din România. Ei au trăit intens momentul în care șeful lor și-a dezvăluit identitatea la Șef sub acoperire.

Să te cheme șeful în biroul lui, aflat la 110 kilometri depărtare, poate părea cel puțin ciudat. Pentru unii dintre ei a fost de-a dreptul neașteptat. Angajații companiei ne-au spus cum au trăit ei momentul în care managerul le-a dezvăluit că vrea să-i recompenseze, nu să-i tragă la răspundere pentru cine știe ce vină.

„Vă dați seama că am fost foarte fericită. În primul rând, când mi-a zis că sunt un muncitor bun – simțeam că sunt în al nouălea cer, mă simțeam extraordinar! Am început să plâng de emoție”, a mărturisit Daniela Costache

Femeia, care avusese o viață chinuită, era înglodată în datorii și îngrijea o mamă bolnavă. Mai mult, din cauza lipsei educației în copilărie, nu știe să scrie și să citească nici acum. Ea l-a uimit pe Radu Merica, șeful ei, cu sistemul de scriere pe care l-a inventat pentru a-și putea îndeplini sarcinile de serviciu.

Pentru dăruirea ei la locul de muncă Daniela a fost recompensată cu un curs de alfabetizare în valoare de 6.000 de lei și cu 10.000 de lei, pentru a-și putea achita din datorii.

Soții Eremia își termină casa

La fel de fericiți sunt și soții Liliana și Valeriu Eremia. Cei doi sunt măturători în Buzău: el de 20 de ani, ea de 7 ani. Cred că se pot pensiona din această meserie, pe care ei o consideră nobilă. 

Soții Eremia cu șeful lor (stânga) la vizionarea emisiunii Șef sub acoperire

În timpul filmărilor s-au apropiat foarte mult de Dan Enescu, personajul în care a intrat Radu Merica, șeful lor. Cei doi măturători spun că între ei s-a produs o legătură puternică, fiindcă au vorbit mult cât timp au lucrat împreună. Așa au decis că-și pot invita „noul coleg” la masă, la ei acasă.

„Îmi pare bine că l-am cunoscut, cum să nu? Nici nu mă gândeam, nu îl văzusem niciodată. Pentru noi a fost ceva special, da. A lucrat cu noi, ne-a cunoscut. Pentru noi a fost foarte special și frumos”, mărturisește Liliana Eremia.  

Soții Eremia trăiesc din salariile pe care le câștigă măturând trotuarele și alte spații publice din oraș. Într-o zi de lucru trebuie să curețe 5.000 de metri pătrați. Ar mătura și dublu, numai să-și vadă visul de-o viață împlinit: casa lor, ridicată zi după zi, din roadele muncii lor. Radu Merica i-a răsplătit și pe ei pentru implicarea de care au dat dovadă în fiecare zi de muncă.

„Am primit recompensele promise. Ne-am cumpărat materiale pentru casă. Gresie, faianță, am plătit din datorii, a fost bine. Îi mulțumim din suflet, nici n-aș fi crezut așa ceva”, mai spune Liliana Eremia.

La fel de mulțumit a fost și Ion Sârbu, bărbatul în salopetă albastră care lucrează ca șofer în cadrul RER Buzău.

„Da, le-am primit, le-am folosit, abia am venit din concediu. E ceva frumos, nu știu, nu pot să explic în cuvinte, nu am mai avut parte de așa ceva”, a spus bărbatul.

Ce cred angajații despre șeful lor

Șef sub acoperire a schimbat multe în interiorul RER Group. De la proceduri simplificate, la măsuri de siguranță și majorarea cuantumului bonurilor de masă pentru angajați. Însă, această experiență l-a adus pe manager mai aproape de oamenii săi, fără de care compania nu poate prospera.

Dumitru Nicolae și Ion Sârbu (dreapta)

„E un om sufletist, are un suflet extraordinar, n-am întâlnit așa director până la dânsul. Nu știu cum să-i mulțumesc, și acum îmi vine să plâng”, spune Daniela Costache. 

La fel de emoționat este și Dumitru Nicolae (operator vidanjă), însă nu crede că ar putea să i se adreseze direct șefului său, în ciuda acestei apropieri datorare emisiunii.

„Eu n-aș avea ce să-i spun. Eu am fost mulțumit. Asta e, dacă atât știu să fac, asta fac. Dacă știam mai multe, aveam mai multe pretenții, dar ne mulțumim cu ce avem”, spus bărbatul.

Șef sub acoperire - Descoperă cine ești!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Șef sub acoperire

Articole pentru emisiune Șef sub acoperire

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni